sobota, 14 września 2013

LEMON SOAP

cytrusowa linia 

cytryna & owies

Mydlo naturalne olive cytryna & owies to doslowny eliksir szlachetnych olejów roslinnych, tradycyjna receptura, naturalne skladniki. Stworzone z niezwykle delikatnych dla skóry skladników, na bazie oliwy z oliwek i kompozycji szlachetnych olejów, swiezego soku z cytryny, skórki  cytryny i platków owsianych ...

Sklad mydla : oliwa z oliwek, olej kokosowy, rycynowy, sezamowy, maslo shea, wosk pszczeli, olej migdalowy, olej z pestek moreli, swiezy sok z cytryny, skórka z cytryny, platki owsiane.

Mydlo  olive cytryna & owies polecane jest dla wszystkich rodzajów skóry a szczególnie dla problematycznej i przetluszczajacej. Moze byc stosowane do higieny zarówno twarzy jak i calego ciala, doskonale do mycia wlosów, gdyz usuwa lupiez i zmniejsza utrate wlosów (pamietajmy o dodaniu do wody przy ostatnim plukaniu nieco octu winnego). Odswieza skóre, podnosi nastrój a cialu przywraca energie. Cytryna zawiera duze ilosci witamin, m.in.Vit. C, która ma  wlasciwosci lekko wybielajace. Aromaterapeutycznie cytryna powoduje ozywienie i orzezwienie organizmu dodajac witalnej energii a zawarte w nim platki owsiane dzialaja jako delikatny peeling, regeneruja i lagodza  stany zapalne. 

Do produkcji mydla naturalnego olive cytryna & owies wykorzystane sa szlachetne oleje roslinne, podstawa wysokiej jakosci mydla jest wyjatkowe polaczenie az osmiu olejów - oliwy z oliwek, oleju kokosowego, rycynowego, sezamowego, masla shea, oleju migdalowego oraz oleju z pestek moreli. 
W naturalnych mydlach olive art &nature zamkniety jest czar gajów oliwnych i urok greckiej przyrody.  
Przeciwwskazane w leczeniu cellulitu, poniewaz zamyka pory i opóznia oczekiwany efekt.

Regularne zastosowanie mydla olive cytryna & owies naturalnie sciaga, wygladza i przywraca zywotnosc cery. Pachnie naturalnym aromatem cytryny, kazde mydelko zawiera sok i skórke z jednej cytryny, zachwyca wygladem i zapachem, jest delikatne, tworzy na skórze gesta piane. 

Mydlo olive cytryna & owies jest wytwarzane  recznie. 
Caly proces produkcji mydel przebiega z zachowaniem scislych zasad i norm ochrony srodowiska.
Mydlo olive cytryna & owies to kosmetyk w 100% naturalny. 

Oddajemy w Panstwa rece cudownie pachnace mydla, które oprócz wlasciwosci pielegnacyjnych beda ozdoba Panstwa lazienki oraz uracza niezwyklym zapachem pomieszczenie, w którym beda sie znajdowac.

Okres dojrzewania mydla - 6 tygodni   
Waga : 100G +/- 5%
Cena : 20 zł/szt.

Mydla, które oferujemy, nie zawieraja: 

surowców pochodzacych z rafinacji ropy naftowej,
warsenianów typu EDTA (ethylenediaminetetraacetic acid), 
sekwestrantów typu Terasodium Etidronate (1-hydroksyetylideneo-bisfosfonian tetrasodu), polietylenoglikoli (PEG),
silikon, olejów silikonowych,
konserwantów typu BHT (butynowany hydroksytoluen),
konserwantów z grupy parabenów,
surowców z roslin genetycznie modyfikowanych,
surowców pochodzeniacego zwierzecego 

Powrót  >>>  pain de savon    serie nature 


Oliwa z oliwek
Powszechnie i od dawna znane sa w kosmetologii jej dobroczynne wlasciwosci. W swiezo tloczonej oliwie z oliwek znajduja sie skladniki o wlasciwosciach przeciwzapalnych. Oliwa sprawia, ze skóra nie traci wody i na dlugo zyskuje miekkosc, jedwabistosc oraz promienna swiezosc. Znakomicie odzywia, dzialakojaco,wygladzajaco i nawilzajaco. Dostarcza skórze nienasyconych kwasów tluszczowych, karotenoidów, fitosteroli i fosfolipidów. Dziala uelastyczniajaco, wygladza powierzchnie skóry, chroni przed szkodliwym dzialaniem czynników zewnetrznych. Ma wlasciwosci antyoksydacyjne, zapewnia ochrone przed wczesnym starzeniem sie skóry i przed negatywnymi skutkami promieniowania UV.

Olej kokosowy 
Palma kokosowa zwana jest *drzewem zycia*, gdyz dzieki swym bezcennym orzechom stanowi niesamowita wartosc zarówno w dziedzinie zywienia jak i w medycynie. Olej kokosowy znany jest z wyjatkowych wlasciwosci zdrowotnych, mimo swej nazwy wyglada jak biale maslo. Dziala silne  antybakteryjne, antywirusowo, znakomicie nadaje sie do zwalczania infekcji, wysypek i egzem, a takze przyczynia sie do leczenia drobnych skaleczen i mikrourazow skóry oraz lagodzi swiad i ból po ukaszeniu owadów, zapobiega i leczy rózne dolegliwosci, odmladza i uelastycznia skóre.

Olej sezamowy   
Olej sezamowy posiada zdrowe tluszcze nienasycone, niezwykle bogaty w witaminy ma wlasciwosci regenerujące, przeciwzapalne, nawilzajace, rozgrzewajace, oczyszczające, tonizujace, zwalcza wolne rodniki, reguluje prace gruczolów lojowych, odzywia sucha skóre i przeciwdziala szkodliwemu promieniowaniu UV. Posiada naturalny faktor ochronny przed sloncem, oczyszcza organizm z toksyn, nadaje skórze blask i jedwabista gladkosc. Jest skuteczny przy przesuszonej cerze, bogaty w witamine E okazuje sie byc dobrym przeciwutleniaczem do likwidacji podraznien i zaczerwien zwlaszcza alergicznych, wspomaga przy leczeniu ran, oparzen i pekniec.

Maslo shea 
Maslo shea zawiera bardzo wiele cennych skladników odzywczych, jest niezwykle bogate w kwasy tluszczowe, zarówno nasycone i nienasycone, które dzialaja nawilzajaco na skóre. Zawiera równiez naturalna alantoine, która koi podrażnienia regeneruje, odbudowuje zniszczone komórki, pomaga zlikwidowac przebarwienia. Jest zbiorowiskiem witamin, zawiera witamine E, zapobiegajacej poparzeniom i podraznieniom, chroniacej skóre przed szkodliwym dzialaniem wolnych rodników, prowitaminy A (retinol), która ma rewelacyjne wlasciwosci odbudowywujace a ponadto pobudza skóre do produkcji kolagenu.

Wosk pszczeli  
Wosk pszczeli ma wlasciwosci antyseptyczne i przeciwzapalne. chroni skóre przed sloncem, zimnem i wplywami srodowiska, czyni ja miekka i elastyczna oraz przyspiesza gojenie ran i blizn, nie powoduje zatykania porów. Zawiera w sobie wiele cennych kwasów - palmitynowy, melisowy, octowy, maslowy, walerianowy i wiele innych jak równiez proteiny, lipidy, witaminy oraz cenne sole mineralne dlatego tez mydla naturalne na ich bazie daja tak pozytywne efekty w pielegnacji skóry.  

Olej migdalowy  
Olej migdalowy to prawdziwy eliksir piekna ! Jego bogate wlasciwosci sa lekarstwem na wszystkie skórne mankamenty. Zawiera kwas oleinowy, linolowy, palmitynowy oraz witaminy A, B1, B6, D, E. Dziala odzywczo, usprawnia odnowe komórkowa, poprawia ukrwienie skóry, chroni ja równiez przed szkodliwym dzialaniem promieniowania UV. Stosowany jako samoistny komponent kosmetyczny zapewnia wytworzenie jednolitego i stabilnego filmu ochronnego. Wskazuje dzialanie pielegnacyjne, natluszcza, zmiekcza i wygladza skóre. Jest zaliczany do olejów lekkich nie pozostawiajacych odczucia lepkosci na skórze. Cechuje go dobra zdolnosc penetracji, efektywnie nawilza, zmniejsza cienkie linie i zmarszczki wokól oczu, wyrównuje kolory skóry oraz opoznia proces jej starzenia. Ma dzialanie lagodzace i uspokajajace, stanowi efektywny srodek w przypadku cery podraznionej, swedzacej, z pojawiajacymi sie elementami zapalnymi. 

Olej z pestek moreli  
Olej z pestek moreli, ma wlasciwosci nawilzajace i wygladzające naskórek. Jest niezwykle bogaty w kwasy tluszczowe. Zawiera nienasycone kwasy tluszczowe, kwas oleinowy i linolowy oraz witamine A. Pomaga leczyc wszelkie uszkodzenia naskórka, nadaje się do kazdego rodzaju skóry, wieku i we wszystkich warunkach atmosferycznych. Zazwyczaj nie powoduje reakcji alergicznej lub innych niepozadanych dzialan jest przeciwwskazany tylko w przypadkach indywidualnej nietolerancji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz