sobota, 21 września 2013

CHAMOMILE SOAP

oliwny gaj

oliwka & rumianek

Kastylijskie mydlo naturalne oliwka & rumianek idealne do cery wrazliwej i delikatnej, dziala antyseptycznie, cudownie czysci i jednoczesnie rozpieszcza cialo. Stworzone z niezwykle delikatnych dla skóry skladników na bazie oliwy z oliwek i szlachetnych olejów, kokosowego i palmowego w kompozycji z rumiankiem *krolem* ziól, balsamu na wszelkie podraznienia i stany zapalne tworzy swoista ochrone dla skory. Tradycyjna receptura, naturalne skladniki. 
                                                                                                             non*arôme

Sklad mydla : oliwa z oliwek, olej kokosowy i palmowy, hydrolat rumiankowy, susz kwiatu rumianku.

Wspaniale dla skory delikatnej mydlo olive oliwka & rumianek dziala pielegnacyjnie, wspomaga walke z tradzikiem, powoduje dobre nawilzenie skóry i poprawia jej jedrnosc, skóra staje sie miekka i elastyczna. Mydlo te moze byc stosowane zarowno do twarzy jaki calego ciala, szczegolnie polecane do higieny intymnej, dobrze sprawdza sie w pielegnacji skóry wrazliwej, suchej, sklonnej do podraznien, dla niemowlat i dzieci. Mydlo ma wlasciwosci antybakteryjne, wspomaga lagodzenie roznego rodzaju chorob skórnych, niweluje podraznienia, wzmacnia i przyspiesza proces regeneracji. Odzywia skóre zapewniajac jej zdrowy wyglad i piekny kolor.


Do produkcji mydla naturalnego olive oliwka & rumianek wykorzystany jest wylacznie najwyzszej jakosci oliwa z oliwek. W mydlach olive art & nature zamkniety jest czar gajów oliwnych i urok greckiej przyrody.

Regularne zastosowanie mydla olive oliwka & rumianek orzezwia i pozostawia skóre naturalnie miekka. Pachnie naturalnym aromatem mydla oliwkowego, jest delikatne, tworzy na skórze sredniogesta piane.

Mydlo olive oliwka & rumianek jest wytwarzane recznie. caly proces produkcji mydel przebiega z zachowaniem scislych zasad i norm ochrony srodowiska. Mydlo olive oliwka & rumianek to kosmetyk w 100% naturalny.

Oddajemy w Panstwa rece cudownie pachnace mydla, ktore oprócz wlasciwosci pielegnacyjnych beda ozdoba Panstwa lazienki.

Okres dojrzewania mydla - 8 tygodni
Waga : 100g +/- 5%
Cena : 17 zl/szt 

Mydla, które oferujemy, nie zawieraja :

surowców pochodzacych z rafinacji ropy naftowej,
warsenianów typu EDTA (ethylenediaminetetraacetic acid),
sekwestranów typu Terasodium Etidronate (1-hydroksyetlideneo-bisfosfonian tetrasodu),
polietylenoglikoli (PEG),
silikon, olejów silikonowych,
konserwantów typu BHT (butynowany hydroksytoluen),
konserwantów z grupy parabenów,
surowców z roslin genetycznie modyfikowanych,
surowców pochodzenia zwierzecego i testowanych na zwierzetach.

Powrót >>>  pain de savon >>>    série nature >>>    boudoir >>>     bébé >>>

boutique

Oliwa z oliwek
Powszechnie i od dawna znane sa w kosmetologii jej dobroczynne wlasciwosci. W swiezo tloczonej oliwie z oliwek znajduja sie skladniki o wlasciwosciach przeciwzapalnych. Oliwa sprawia, ze skóra nie traci wody i na dlugo zyskuje miekkosc, jedwabistosc oraz promienna swiezosc. Znakomicie odzywia, dzialakojaco, wygladzajaco i nawilzajaco. Dostarcza skórze nienasyconych kwasów tluszczowych, karotenoidów, fitosteroli i fosfolipidów. Dziala uelastyczniajaco, wygladza powierzchnie skóry, chroni przed szkodliwym dzialaniem czynników zewnetrznych. Ma wlasciwosci antyoksydacyjne, zapewnia ochrone przed wczesnym starzeniem sie skóry i przed negatywnymi skutkami promieniowania UV. Pa

Olej kokosowy 
Palma kokosowa zwana jest *drzewem zycia*, gdyz dzieki swym bezcennym orzechom stanowi niesamowita wartosc zarówno w dziedzinie zywienia jak i w medycynie. Olej kokosowy znany jest z wyjatkowych wlasciwosci zdrowotnych, mimo swej nazwy wyglada jak biale maslo. Dziala silne  antybakteryjne, antywirusowo, znakomicie nadaje sie do zwalczania infekcji, wysypek i egzem, a takze przyczynia sie do leczenia drobnych skaleczen i mikrourazow skóry oraz lagodzi swiad i ból po ukaszeniu owadów, zapobiega i leczy rózne dolegliwosci, odmladza i uelastycznia skóre.

Olej palmowy 
Olej palmowy, podobnie jak kokosowy, jest jednym z najpopularniejszych szlachetnych olejow roslinnych na swiecie. Polecany dla osób, które chca dlugo zachowac mlody i piekny wyglad. Bardzo dobrze nawilza i odzywia skóre, dziala kojaco, ochronnie i przeciwzapalnie, doskonale natluszcza i uelastycznia. Systematyczne uzywanie przynosi skórze wiele wspanialych korzysci pielegnacyjno - relaksujacych. Dziala przeciwzapalnie, przeciwobrzekowo, lagodzaco, przyspiesza regeneracje tkanek. Chroni skóre przed uszkodzeniami i starzeniem przez promienie UV.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz