czwartek, 19 września 2013

SALVIA SOAP

oliwny gaj

szalwia

Mydlo naturalne olive szalwia to wysokiej jakosci mydlo o wlasciwosciach lagodzacych i hipoalergicznych. Tradycyjna receptura, naturalne skladniki. Stworzone z niezwykle subtelnych dla skóry skladników - na bazie oliwy z oliwek, szlachetnych olejów roslinnych, wyciagu i suszonych lisci szalwi. 

Sklad mydla : oliwa z oliwek, olej kokosowy, palmowy, wyciag z szalwi, suszone liscie szałlwi. 

Idealne dla skóry wrażliwej, mydło te może być stosowane do higieny zarówno twarzy jak i całego ciała, szczególnie polecane do higieny intymnej. Sprawia, ze skóra staje się bardziej elastyczna, promienna i nawilżona. Szałwia ma właściwości  przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, właśnie te działanie pozwala utrzymać zdrową skórę i łagodzi podrażnienia, delikatnie ją oczyszcza, dezynfekuje, oczyszcza i ściąga pory, redukuje potliwość i zmiękcza. Natomiast olejek ylang - ylang to relaks dla duszy i ciała. 

Do produkcji mydła naturalnego olive szałwia & ylang - ylang wykorzystane są szlachetne oleje roślinne, podstawą wysokiej jakości mydła jest wyjątkowe połączenie oliwy z oliwek, oleju kokosowego i palmowego. W mydłach olive art & nature zamknięty jest czar gajów oliwnych i urok greckiej przyrody.

Regularne zastosowanie mydła olive szałwia & ylang - ylang wygładza i ujędrnia skórę
Pachnie naturalnym aromatem szałwi i olejku eterycznego ylang - ylang.
Mydło zachwyca wyglądem i zapachem, jest delikatne, tworzy na skórze gęstą pianę.


Mydło olive szałwia & ylang - ylang jest wytwarzane ręcznie.
Cały proces produkcji mydeł przebiega z zachowaniem ścisłych zasad i norm ochrony środowiska.
Mydło olive szałwia & ylang - ylang to kosmetyk w 100% naturalny. 

Oddajemy w Państwa ręce cudownie pachnące mydła, które oprócz właściwości pielęgnacyjnych będą ozdobą Państwa łazienki oraz uraczą niezwykłym zapachem pomieszczenie, w którym będą się znajdować. 

Okres dojrzewania mydła - 6 tygodni   
Waga : 100G +/- 5% 
Cena : 15 zł/szt

Mydła, które oferujemy, nie zawierają: 

surowców pochodzących z rafinacji ropy naftowej,
warsenianów typu EDTA (ethylenediaminetetraacetic acid), 
sekwestrantów typu Terasodium Etidronate (1-hydroksyetylideneo-bisfosfonian tetrasodu), 
polietylenoglikoli (PEG), 
silikon, olejów silikonowych, 
konserwantów typu BHT (butynowany hydroksytoluen),
konserantów z grupy parabenów
surowców z roślin genetycznie modyfikowanych, 
surowców pochodzenia zwierzęcego.Oliwa z oliwek 
W świeżo tłoczonej oliwie z oliwek znajdują się składniki o właściwościach przeciwzapalnych. Oliwa sprawia, że skóra nie traci wody i na długo zyskuje miękkość, jedwabistość oraz promienną świeżość. Powszechnie i od dawna znane są w kosmetologii jej dobroczynne właściwości. Znakomicie odżywia skórę, działa kojąco, wygładzająco i nawilżająco. Dostarcza skórze nienasyconych kwasów tłuszczowych, karotenoidów, fitosteroli i fosfolipidów. Działa uelastyczniająco, wygładza powierzchnię skóry, chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Ma właściwości antyoksydacyjne, zapewnia ochronę przed wczesnym starzeniem się skóry i przed negatywnymi skutkami promieniowania UV. 


Olej kokosowy 
Palma kokosowa zwana jest "drzewem życia", gdyż dzięki swym bezcennym orzechom stanowi niesamowitą wartość zarówno w dziedzinie żywienia jak i w medycynie. Olej kokosowy znany jest z wyjątkowych właściwości zdrowotnych, mimo swej nazwy wygląda jak białe masło. Olej kokosowy ma silne właściwości antybakteryjne, antywirusowe, znakomicie nadaje się do zwalczania infekcji, wysypek i egzem, a także przyczynia się do leczenia drobnych skaleczeń i mikrourazów skóry oraz łagodzi świąd i ból po ukąszeniu owadów, zapobiega i leczy różne dolegliwości skórne, odmładza i uelastycznia skórę.  


Olej palmowy
Olej palmowy, podobnie jak kokosowy, jest jednym z najpopularniejszych szlachetnych olejów roślinnych na świecie.  Ma właściwości nawilżające oraz wygładzające, odżywia skórę bardzo suchą, dojrzałą i popękaną. Polecany jest do każdego rodzaju skóry, zwłaszcza z tendencjami do przesuszenia. Doskonale natłuszcza i uelastycznia. Masaż z zastosowaniem tego oleju przynosi skórze wiele wspaniałych korzyści pielęgnacyjno - relaksujących. Działa przeciwzapalnie, przeciwobrzękowo, łagodząco, przyspiesza regenerację tkanek. Chroni skórę przed uszkodzeniami i starzeniem przez promienie UV.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz