poniedziałek, 14 października 2013

COCONUT SOAP

KOLEKCJA ZIMOWA
kokos & owies

OLEJEK ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW jest idealny dla skóry suchej i delikatnej, bogaty w witaminę A i B, odżywia, nawilża, regeneruje i łagodzi podrażnienia skóry. Olejek posiada właściwości przeciwzapalne. Doskonały w walce z egzemą i łuszczycą. 

Mydlo naturalne KOKOS &  to aksamitne wysokiej jakosci mydelko o delikatnym zapachu, z naturalnych, szlachetnych olejów roslinnych - na bazie oliwy z oliwek , mleka kokosu i jego wiórków, sproszkowanych płatków owsianych.

Sklad mydla: oliwa z oliwek, olej kokosowy, olej rycynowy, maslo shea, olej migdałowy , mleko kokosowe, wiórki kokosowe i platki owsiane. 


Doskonale do skóry normalnej, wskazane także dla dojrzałej, poszarzałej i zmęczonej.
Jest to bardzo delikatne mydło nawilżające i ożywiające cerę, redukuje zmarszczki i wygładza pomaga zmniejszyć zmęczenie i przywraca blask skórze, chroni skórę przed działaniem wolnych rodników. Zawiera delikatne składniki myjące pochodzenia roślinnego, działa łagodnie na na skórę, nie narusza naturalnego pH i warstwy ochronnej naskórka, regeneruje tkanki i pozwala zachować zdrowy młody wygład. Mydło jest urzekające, sprawia, ze cera jest cały czas świeża i promienna.


Do produkcji mydła naturalnego olive kokos & owies wykorzystane są szlachetne oleje roślinne, podstawa wysokiej jakości mydła jest wyjątkowe połączenie oliwy z oliwek, oleju kokosowego, rycynowego oraz masła kakaowego. W naturalnych mydłach olive atr & nature zamknięty jest czar gajów oliwnych i urok greckiej przyrody. 

Regularne zastosowanie mydła olive kokos & owies dodaje blasku i chroni skórę
Pachnie naturalnym kokosowym aromatem, każde mydełko zawiera naturalne mleko i wiórki swieżego owoca.
Mydło olive kokos & owies zachwyca wyglądem i zapachem, jest delikatne, tworzy na skórze gęstą pianę.


Mydło olive kokos & owies jest wytwarzane ręcznie.
Cały proces produkcji mydeł przebiega z zachowaniem ścisłych zasad i norm ochrony środowiska.
Mydło olive kokos & owies to kosmetyk w 100% naturalny.

Oddajemy w Państwa ręce cudownie pachnące mydła, które oprócz właściwości pielęgnacyjnych będą ozdobą Państwa łazienki oraz uraczą niezwykłym zapachem pomieszczenie, w którym będą się znajdować.

Okres dojrzewania mydła - 6 tygodni  
Waga : 100G +/- 5%
Cena : 17 zł/szt.


Mydła, które oferujemy, nie zawierają: 
surowców pochodzących z rafinacji ropy naftowej,
warsenianów typu EDTA(ethylenediaminetetraacetic acid), sekwestrantów typu Terasodium Etidronate (1-hydroksyetylideneo-bisfosfonian tetrasodu), polietylenoglikoli (PEG),
silikon, olejów silikonowych, 
konserwantów typu BHT (butynowany hydroksytoluen),
konserantów z grupy parabenów,
surowców z roślin genetycznie modyfikowanych, 
surowców pochodzenia zwierzęcego.

Oliwa z oliwek  
W świeżo tłoczonej oliwie z oliwek znajdują się składniki o właściwościach przeciwzapalnych. Oliwa sprawia, że skóra nie traci wody i na długo zyskuje miękkość, jedwabistość oraz promienną świeżość. Powszechnie i od dawna znane są w kosmetologii jej dobroczynne właściwości. Znakomicie odżywia skórę, działa kojąco, wygładzająco i nawilżająco. Dostarcza skórze nienasyconych kwasów tłuszczowych, karotenoidów, fitosteroli i fosfolipidów. Działa uelastyczniająco, wygładza powierzchnię skóry, chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Ma właściwości antyoksydacyjne, zapewnia ochronę przed wczesnym starzeniem się skóry i przed negatywnymi skutkami promieniowania UV.  

Olej kokosowy 
Palma kokosowa zwana jest "drzewem życia", gdyż dzięki swym bezcennym orzechom stanowi niesamowitą wartość zarówno w dziedzinie żywienia jak i w medycynie. Olej kokosowy znany jest z wyjątkowych właściwości zdrowotnych, mimo swej nazwy wygląda jak białe masło. Olej kokosowy ma silne właściwości antybakteryjne, antywirusowe, znakomicie nadaje się do zwalczania infekcji, wysypek i egzem, a także przyczynia się do leczenia drobnych skaleczeń i mikrourazów skóry oraz łagodzi świąd i ból po ukąszeniu owadów, zapobiega i leczy różne dolegliwości skórne, odmładza i uelastycznia skórę.   


Olej rycynowy  
Olej rycynowy jest dobry na wszystko, ma wszechstronne działanie lecznicze, choć obecnie nieco zapomniane. Ze względu na swoje właściwości antyseptyczne jest skutecznym środkiem w zwalczaniu zmian trądzikowych. Działa na skórę łagodząco, kojąco, odżywia, regeneruje, ochrania i świetnie nawilża. Poza tym sprawia, że skóra dłużej zatrzymuje wilgotność i staje się mniej podrażniona, przyspiesza gojenie.  UWAGA : oleju rycynowego nie wolno stosować kobietom, które planują zajście w ciążę, i paniom, które są już w ciąży jego zażywanie doustne może spowodować powikłania w przebiegu lub nawet poronienie.


Olej migdałowy 
Olej migdałowy to prawdziwy eliksir piękna ! 
Jego bogate właściwości są lekarstwem na wszystkie skórne mankamenty. Zawiera kwas oleinowy, linolowy, palmitynowy oraz witaminy A, B1, B6, D, E. Działa odżywczo, usprawnia odnowę komórkową, poprawia ukrwienie skóry, chroni ją również przed szkodliwym działaniem promieniowania UV. Stosowany jako samoistny komponent kosmetyczny zapewnia wytworzenie jednolitego i stabilnego filmu ochronnego. Wskazuje działanie pielęgnacyjne, natłuszcza, zmiękcza i wygładza skórę. Jest zaliczany do olejów lekkich nie pozostawiających odczucia lepkości na skórze. Cechuje go dobra zdolność penetracji, efektywnie nawilża, zmniejsza cienkie linie i zmarszczki wokół oczu, wyrównuje kolory skóry oraz opóźnia proces jej starzenia się. Ma działanie łagodzące i uspokajające, stanowi efektywny środek w przypadku cery podrażnionej, swędzącej, z pojawiającymi się elementami zapalnymi.


Masło shea 
Masło shea zawiera bardzo wiele cennych składników odżywczych, jest niezwykle bogate w kwasy tłuszczowe, zarówno nasycone i nienasycone, które działają nawilżająco na skórę. Zawiera również naturalna alantoinę, która koi podrażnienia regeneruje, odbudowuje zniszczone komórki, pomaga zlikwidować przebarwienia. Jest zbiorowiskiem witamin, zawiera witaminę E, zapobiegającej poparzeniom i podrażnieniom, chroniącej skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, prowitaminy A (retinol), która ma rewelacyjne właściwości odbudowywujące a ponadto pobudza skórę do produkcji kolagenu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz